جرم توهین جرمی است قابل گذشت که تعقیب آن با شکایت شاکی خصوصی شروع و در صورت رضایت شاکی خصوصی به اتمام میرسد و همانند تمامی جرائم دیگر دارای سه رکن مادی – معنوی – قانونی می باشد.
جرم توهین در ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی تعزیرات تعریف شده است.به این صورت که در متن ماده آمده است ” توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزارتا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود “
لکن باید بدانیم که توهین دارای انواع مختلفی می باشد از قبیل : توهین به نظامات دولتی – توهین به رهبری – قذف و … که هر کدام احکام و مجازات های مخصوص به خودشان را دارند و برخی قابل تخفیف و تعویق و تعلیق هستند و برخی دیگر همانند قذف در زمره حدود الهی قرار میگیرند و قابلیت تخفیف نیز ندارند.
بر اساس آنچه که در ماده ۶۰۸ تعریف شده است توهین حتماً باید دارای شرایطی خاص باشد. نظیر آنکه حتماً توهین باید با فعل صورت گیرد ، حتماً باید عمل ارتکابی موهن باشد و اهمیتی ندارد که فعل انجام شده و یا کلمه توهین آمیز حقیقت داشته و یا نداشته باشد و صرف ناراحت شدن کسی که به او توهین شده ، کافی می باشد.
وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در بندرعباس، وکیل بندرعباس ، وکیل خوب در بندرعباس ، وکیل بندرعباس، مشاور حقوقی در بندرعباس، بهترین وکیل بندرعباس، وکیل پایه یک در هرمزگان، وکیل خوب در هرمزگان ، بهترین وکیل هرمزگان ، وکیل کیفری در بندرعباس
مجازات جرم توهین
مجازات جرم توهین مطابق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ ، مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی میباشد.
اما پس از تصویب قانون کاهش مجازات های حبس تعزیری ، مطابق بند ج ماده ۱ این قانون ، مجازات موضوع ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ به جرای نقدی درجه شش تغییر یافت و مجازات شلاق از آن حذف گردید.
همچنین مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ ؛ جزای نقدی درجه شش ، جزای نقدی بیش از بیست ملیون ریال (۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) تا هشتاد ملیون ریال (۸۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) میباشد.
برای مشاوره در زمینه توهین و یا سایر موضوعات حقوقی بر روی لینک ذیل کلیک نمایید :
سامان عسکری وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در بندرعباس
مجازات شروع به جرم توهین
شروع به جرایم مطابق ماده ۱۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ تعریف میشود.به جرایمی شروع به جرم گفته میشود که مرتکب قصد انجام جرم تام را داشته باشد اما به دلیلی خارج از اراده وی ، نیل به قصد و هدف وی محقق نشود.
هم اینک پس از تغییر مجازات ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی تعزیرات به جزای نقدی درجه شش ، مجازات شروع به جرم توهین نیز مطابق ماده ۱۲۲ تغییر خواهد کرد و مطابق بند های سه گانه ماده ۱۲۲ محاسبه خواهد شد.
سامان عسکری
وکیل پایه یک دادگستری
عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
مدرس دانشگاه
دانشجوی دکتری حقوق خصوصی
آدرس : هرمزگان ، بندرعباس ، حدفاصل چهارراه مرادی و قدس ، نبش کوچه رضوان۴ ، ساختمان مشیر، طبقه سوم واحد ۱۲
شماره های تماس:
۰۷۶۳۲۲۳۲۸۵۷
۰۹۱۹۴۱۰۵۱۲۴
۰۹۰۳۴۱۹۷۱۸۲